Hvad er DM i Spejder?

Som den sidste nattefrost forhåbentligt er væk, vil årets største KFUM-Spejder arrangement blive afholdt. DM i Spejder vil blive afholdt over hele landet, og er I dygtige nok i jeres patrulje, kan I komme videre til finalen. I vil på denne side få en overordnet indsigt i hvad DM i Spejder er. På de øvrige sider kan i læse mere i dybden.

DM i Spejder er et landsdækkende event arrangeret af KFUM-Spejderne. DM afholdes hvert andet år. DM i Spejder afholdes hele 9 steder rundt i landet i 2021. Man deltager på det spejdercenter, man har mest lyst til. Mange distrikter og grupper har et foretrukket center, men man behøver ikke at pleje at komme på et center for at deltage der. Alle korps er velkomne. DM i Spejder går for målgruppen typisk i stedet for den lokale distriktsturnering. 

DM i Spejders formål er at skabe bedst mulige oplevelser for flest mulige spejdere. Uanset om I kommer for at vinde eller blot for at have en hyggelig og sjov patruljeweekend, så er vi sikre på, at I får en dejlig oplevelse. Der vil blive konkurreret indenfor en lang række traditionelle og utraditionelle færdigheder, og der vil derudover blive mulighed for socialt samvær på tværs mellem patruljerne. Noget af det unikke ved DM i Spejder er netop at man mødes på tværs af distrikterne og landet. Programmet er udarbejdet af en projektgruppe under KFUM-Spejderne og der dystes i samme program over hele landet. 

Der bliver konkurreret i følgende 3 aldersklasser, som følger KFUM-Spejdernes normale fordeling: 4-5. klasse (junior), 6-8. klasse (storspejdere) og 9. klasse til og med 17 år (seniorer). Læs mere i reglerne her hvor det beskrives yderligere. 

Alle de afholdende centre afholder kun en enkelt kvalifikation hver. Få et overblik over centrenes placeringer og afholdelsesweekender her.

Patruljerne passer sig selv igennem hele weekenden, og ledernes rolle er at hjælpe centret med den praktiske udførsel. Der skal laves en lille lejrplads, deltages i en lang række aktiviteter og tilberedes mad over bål. Lejrpladsen pointgives ikke og skal udelukkende fungerer til overnatning og madlavning. Da vi ved at den yngste kategori (4-5. klasse) kan have svært ved selv at rejse et telt og lave mad, må disse gerne få hjælp af ledere til disse ting. Madlavningen er derfor ikke pointgivende for den yngste kategori. 

Når weekenden er ovre evalueres arrangementet og vinderne kåres. Herefter går turen hjemad over middag. Præmien er en adgangsbillet til finalearrangementet. Kun de bedste patruljer fra hver kvalifikation kvalificerer sig til finalen. Vi forventer at sende cirka 30% videre til finalen, og grundet programmet til finalearrangementet er det kun storspejdere og seniorer kan kvalificere sig.

DM i Spejder – Finalen

Finalen afholdes på Houens Odde spejdercenter (Ved Kolding). I finalen sættes niveauet og tempoet op. Patruljernes samarbejde og evner skal udfordres igennem en lang række aktiviteter og man kan godt forvente aktiviteter som går udover det normale. 

Da vi er samlet fra hele landet vil vi udover selve konkurrencedelen også afholde et par fælles aktiviteter, hvor vi skal mærke det store fællesskab vi alle er en del af. 

For datoer og mere praktisk information om finalearrangementet klik her

Tilmelding

Tilmeldingen åbner d. 1/12-2020 og kan tilgås her. Tilmelding skal af hensyn til det afholdende center ske senest 14 dage før afholdelsen starter. Tilmeldings processen er som følger:

 • I kan benytte vores tilmeldingsblanketter til uddeling i gruppen. I skal beslutte jer for et center inden i gør brug af disse da de praktiske informationer for de enkelte afholdelser fremgår på blanketten. 
 • Udfyld de sidste informationer i blanketten således den er som i gerne vil have den til at være.
 • Find ud af hvor mange i skal med (vi har ikke brug for blanketterne, de er udelukkende lavet for jer egen skyld)
 • Tilmelding jer ved at vælge en afholdelse her. 
 • I føres hernæst til tilmeldingsiden. Læs de praktiske informationer igennem.
 • Udfyld informationerne og betal. 
 • Få styr på de sidste praktiske detaljer. I skal selv medbringe udstyr til overnatning og madlavning og derudover lidt materialer til aktiviteter. Se herunder for praktisk info. 

Har i yderligere spørgsmål til DM i Spejder generelt, så skriv os en mail på DM@kfumspejderne.dk. Er jeres spørgsmål mere af praktisk karakter i forhold til en enkelt afholdelse, så vælg afholdelsen her og udfyld kontaktboksen.

Overordnet praktisk info – kvalifikationerne

 • Alle patruljer medbringer selv alt det udstyr patruljen skal bruge i løbet af weekenden. Overnatning skal ske i telt og madlavningen vil ske over bål. Tilgå den praktiske info her. Sørg for at læs det grundigt igennem så i ikke mangler noget
 • Der skal udarbejdes en foropgave som skal benyttes under kvalifikationen i deltager på. I kan læse alt om denne her.
 • Vi håber at alle grupper kan deltage med minimum en leder, som vil skulle bruges til hjælp som postmandskab og øvrige ad-hoc opgaver. Er dette ikke muligt skal patruljen som minimum have en aftale med en tilsynsførende leder fra en anden gruppe. Det er mest forsvarligt. Juniorpatruljer (4-5. klasse) bør have en egen leder til rådighed igennem hele weekenden. 
 • Det er alle gruppers eget ansvar at følge de angivne regler. Overholdes reglerne ikke kan patruljen udelukkes fra pointgivningen. 
 • Prisen inkluderer alle måltider til og med frokost søndag. Aftensmad fredag er ikke inkluderet. Der laves mad til deltagende ledere på alle centre.
 • Kun juniorpatruljer må få hjælp til madlavning og lejretablering. Alle ledere til trops- og seniorpatruljer bedes lade patruljerne passe sig selv.
 • Tilskud til lejrpladsleje vil de enkelte arrangementer selv håndterer.
 • Cirka 30% kvalificerer sig til finale arrangementet. 
 • Det koster på alle kvalifikationer 300 kr. at deltage for spejderne og 100 kr. for ledere.
 • Tilmeldingen åbner d. 1. december 2020

Overordnet praktisk info – finalen

Praktisk info til finalen vil være tilgængeligt når første kvalifikation afsluttes. Priser, placering og dato kan dog findes her.